Hopp til hovedinnholdet

Hvor kan jeg jobbe i PRYO-uka?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Det er snart pryo uke på skolen min, men jeg fikk ikke lov til å jobbe der jeg spurte først. Og nå kommer jeg ikke på noe annet sted å jobbe. Kan du/dere hjelpe meg litt??

Besvart 22.09.2018 17:20
 

Svar
Hei

Så spennende at du snart skal ha PRYO-uke! Det finnes mange jobbmuligheter der ute, og dette er en gyllen mulighet til å sjekke ut noe av det du kunne tenke deg å arbeide med senere. Mange forsøker å finne en jobb som de tror de kunne passet til å jobbe i når de blir voksen, mens andre bruker denne muligheten til å "få en fot innenfor" hos en butikk/bransje/kjede. Noen velger også bare å jobbe der foreldrene jobber. Begge mulighetene jeg skisserte over kan være lure. Dersom du allerede nå vet hva du er interessert i og hvilke yrker du kunne tenkt deg å ha som voksen, så vil dette være en kjempefin måte å bli bedre kjent med et slikt yrke. Men det kan også være lurt å tenke på hvor du kunne tenkt deg å eventuelt ha deltidsjobb mens du går på skole. Ved å søke om utplassering vil du få muligheten til å vise hva du er flink til, og da øker sjansen for å få jobb der senere i ungdomstida. Dette kan være f.eks. butikker og kafeer. Uansett må du ta kontakt med de som er sjefer på de aktuelle stedene, presentere deg ordentlig og henvende deg til de på en høflig og ordentlig måte. Fortell hva du søker og hva du ønsker, og hør om det kan være en åpning for deg der. Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Under 18 og på jakt etter jobb?

Beiser en benk (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne en jobb om du er under 18 år, men det er ikke umulig. Her er våre fem jobbtips til deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb