Hopp til hovedinnholdet

Tenker å droppe ut av vgs, kan jeg få hjelp av NAV?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går på videregående skole, å tenker å droppe ut nå. Jeg sliter veldig med min psykiske helse, å jeg klarer rett og slett ikke vgs nå. Jeg tenker at dette blir ett friår, så kommer jeg tilbake med mer motivasjon til å fullføre neste skoleår. Men jeg tenker at jeg må jo ha noe å gjøre, uansett om jeg ikke går skole. Så jeg har litt spørsmål om nav osv da. Er det sjangs for at de kumme hjulpet med å komme i gang med jobb? å hvis jeg hadde fått med jobb en annen plass enn der jeg bor. Kunne de hjulpet med med å skaffet hybel da? Har jeg lov til å ta opp lån hvis jeg finner meg hybel og jobb. Eller må jeg gå på skole for det? takk på forhånd for svar

Besvart 01.10.2018 09:40
 

Svar
Hei!

Når det gjelder dine tanker om videre skolegang og eventuelt om du skal slutte på skolen så råder jeg deg til å snakke med en rådgiver på skolen der du går i dag. Rådgiver vil kunne hjelpe deg med motivasjon i forhold til skolen og hjelpe deg å ta valg angående videre skolegang. 

Anbefaler deg å ta kontakt med oppfølgingstjenesten, som kan hjelpe deg slik at du får:

  • Råd og veiledning om utdannings- og yrkesvalg.
  • Tilbud om opplæring, praksisplass eller arbeid.
  • Tilbud om en kombinasjon av opplæring i skole og praksisplass i bedrift

Oppfølgingstjenesten har samarbeid med blant andre NAV. Dersom oppfølgingstjenesten ser at det er nødvendig å koble inn NAV i saken din, så gjør de det.

NAV kommer ikke til å hjelpe deg med å finne hybel, fordi du er under 18 år. Dette må du snakke med dine foreldre om, som har ansvar for å forsørge deg.

Siden du er under 18 år, så kan du ikke ta opp lån. Det eneste må i så fall være studielån hos Statens Lånekasse, men du må gå på skole for å kunne gjøre det.

Ønsker deg alt godt videre!:-)

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Friår eller slutte på skolen - husk på dette:

jente med sekk (colourbox.com)

Her er en huskeliste over hva du må ordne dersom du vil ta et friår før, eller i løpet av, videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

Les mer

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

Hvordan finne motivasjon til skolearbeid?

Motivasjon til skoleoppgave (foto: ung.no)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Får du aldri den karakteren du ønsker, samme hvor hardt du jobber? Her er noen tips.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Ingen skoleplass? Sluttet på skolen eller som lærling?

ungdom sitter (colourbox.com)

Er du arbeidsledig, eller har du et venteår? Da har du rett til hjelp fra oppfølgingstjenesten.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb