Hopp til hovedinnholdet

Tenker å droppe ut av vgs, kan jeg få hjelp av NAV?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg går på videregående skole, å tenker å droppe ut nå. Jeg sliter veldig med min psykiske helse, å jeg klarer rett og slett ikke vgs nå. Jeg tenker at dette blir ett friår, så kommer jeg tilbake med mer motivasjon til å fullføre neste skoleår. Men jeg tenker at jeg må jo ha noe å gjøre, uansett om jeg ikke går skole. Så jeg har litt spørsmål om nav osv da. Er det sjangs for at de kumme hjulpet med å komme i gang med jobb? å hvis jeg hadde fått med jobb en annen plass enn der jeg bor. Kunne de hjulpet med med å skaffet hybel da? Har jeg lov til å ta opp lån hvis jeg finner meg hybel og jobb. Eller må jeg gå på skole for det? takk på forhånd for svar

SVAR

Besvart 01.10.2018 09:40:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Enkle råd når livet er vanskelig

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

 

Les mer
attach_file

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Dette må du ordne dersom du vil ta et friår fra videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen.

 

Les mer
attach_file

Ingen skoleplass? Sluttet på skolen eller som lærling?

Er du arbeidsledig, eller har du et venteår? Da har du rett til hjelp fra oppfølgingstjenesten.

 

Les mer
account_circle