Hopp til hovedinnholdet

Får jeg generell studiekompetanse etter å ha gått idrettsfag?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er 15 og skal snart velge hvilken linje jeg vil ta på videregående. Alle sier at jeg burde ha generell studiekompetanse og jeg har ikke lyst å gå noe som helt for yrkesfag. Jeg tror jeg kommer til å lande på idrettsfag, men bare hvis du får studiekompetanse. Skolen sier at du får det, og jeg har ikke peiling om hva jeg ønsker å bli. Hvilke studier trenger biologi, kjemi og fysikk? Idrettsfag har ingen av de tre, tror jeg. Mvh Gutt 15

SVAR

Besvart 09.10.2018 14:42:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er karakterene mine gode nok til å komme inn på vgs?

Hvor gode karakterer du må ha for å komme inn på førsteønsket ditt varierer fra år til år, og fra skole til skole. Fjorårets poenggrense kan gi en pekepinn på om du kommer inn.

 

Les mer
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende.

 

Les mer
attach_file

Hvordan får jeg generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning. Hvordan oppnå generell studiekompetanse? Og finnes det alternative måter å søke høgskole eller universitet på?

 

Les mer
attach_file

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
account_circle