Hopp til hovedinnholdet

Drømmer om å bli populær. Hjelp til auditions nær mitt bosted .

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei med drømmen om å bli populær . Jeg har alltid følt meg ensom og mobbet. Min største drøm er da å bli skuespillen. Jeg tenkte jeg kunne starte å se etter auditions men alt fåregår i oslo og det er langt unna møre og romsdal. Jeg spør egentlig bare om hjelp til å finne auditions i nærheten her for jenter på 16 år. Takk på forhånd

Besvart 01.11.2018 10:51
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Du kan søke på nettet etter audisjon i ditt hjemfylke. Det var ingen av nye  dato som lå ute når jeg sjekket. Kulturnett Møre og Romsdal har en oversikt over barn og ungdomsteater. Se om det er noe der du kan tenke deg å delta på.
Er det barn og ungdomsteater der du bor kan det være et fint sted å begynne. Der får du trening og veiledning. Der treffer du ungdom som har samme interesse som du har. Det at dere har felles interesse, gjør det lettere å bli kjent og dere har noe å bygge videre på. Da får du også venner utenom skolen.
Er det langt til et teater du kan delta i, kan du øve på samtaler med de på skolen. Kanskje treningen og vil føre til at du får nye venner der.
Våge å ta noen sjanser, snakk med personer du har rundt deg i hverdagen eller noen du kjenner. Forsøk å være åpen, hyggelig og gi et smil, og vis at du bryr deg. Det kan være nok til å få i gang en samtale. Vis interesse for det personen sier og gjør. Prøv rett og slett å bli kjent med nye mennesker. Det er viktig at du tør å være aktiv og by på deg selv.

Noen sliter med at de er sjenerte og redde for å si eller gjøre noe dumt. Det å utfordre seg selv, og flytte noen grenser og komme ut av komfortsonen sin, kan være nødvendig. Det vil koste litt i starten, men når du har gjennomført det og ser at det gikk bra vil det være en seier for deg. Ta små steg. Vær stolt av deg selv hver gang du har tatt initiativ til å snakke med noen du aldri har snakket med. Ha en positiv monolog med deg selv der du bare fremhever dine gode sider. Foreksempel si til deg selv; jeg klarer å bli kjent med andre, det jeg sier er bra nok, jeg gjør mitt beste eller noen andre setninger som passer.

Du må trene for å stå imot din egen trang til å trekke deg når du foreksempel skal ta iniativ til en samtale med nye mennesker. Oppsøk situasjoner der du må ta initiativ til en samtale. Hvis du kjenner at det blir vanskelig så prøv å bli i situasjonen. Det trenger ikke å være perfekt. Du holder på å øve deg, og da må du akseptere at det ikke går glatt hele tiden. Når du har klart det, så kjenn på stoltheten over at du ikke smatt unna, men sto i det selv om det ikke var så lett. Jo mer trygg du blir i situasjonen jo mer vil du klare å være deg selv.

Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.  

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Skuespiller – drømmeyrke eller bare fjern drøm?

Skuespiller

Drømmer du om å bli skuespiller? Du er ikke alene. Kampen om både studieplasser og jobber er hard, men vi gir deg noen tips som kan hjelpe deg på veien.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb