Hopp til hovedinnholdet

Fått tilbud om esport kontrakt.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, siden jeg har vært 12 år har jeg spillt spillet "Counter-Strike". Jeg har dedikert rett under 12.000 timer til spillet og har drevet med dette som semi-pro de tre siste årene. Nå har en Amerikansk organisasjon tatt kontakt å tilbydd meg en spiller kontrakt for to år. Kontrakten sikrer meg 135.000kr per måned pluss det vi vinner fra turneringene. Denne muligheten vill gi meg gode jobbmuligheter i framtiden da jeg vill bli kjent med en god del folk innenfor bransjen. (analytikere, produksjon, turneringsansvarlige, etc.) Dette er noe jeg har drømt om de tre siste årene og egentlig ikke hatt noen tro på at jeg ville klare. Familien min ser på Esport som bortkastet tid og gitt klar beskjed om at de ikke vill tilgi meg om jeg går for denne muligheten. For tiden jobber jeg på coop og jobber med en bachelor foreldrene mine vill at jeg fullfører. Hva skal jeg gjøre? dette er en drøm som har gått i oppfyllelse som jeg vill tro koster meg forholdet jeg har med mine foreldre om jeg reiser.

Besvart 03.11.2018 10:59
 

Svar
Hei gutt 20 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Dette er virkelig spennende og en stor mulighet for deg. E-sport er blitt stort, og det er mange som gjør det bra i denne "idretten". Dette er ikke tilbud som vokser på trær. Mange tenker nok på dette som lek og spill, men det er hard jobbing. For deg som har interesse innenfor bransjen vil det gi det en unikt innblikk i det og gode jobbmuligheter for fremtiden.
Jeg skjønner også dine foreldres ståsted, og ønske om at du skal fullføre bacheloren din. Din foreldres generasjon har ikke vokst opp med de mulighetene din generasjon står i. Det å kunne leve av sin "hobby", leve ut sin drøm er stort, og for mange uoppnåelig.
Kanskje handler dette mye om at de ikke forstår mulighetene det faktisk kan gi deg. Det handler også om dine valg for fremtiden og det som gir glede og positivtet i ditt liv.
Du er fortsatt ung, og kan gi deg selv tid til å prøve ut andre ting enn den tradisjonelle utdanningsveie. Jeg skjønner at det er vondt å høre foreldrene dine si at de "ikke vil tilgi deg" hvis du går for denne muligheten. Samtidig tenker jeg at det er ditt liv, og dine valg. Hva om du snakker med dem om de mulighetene dette faktisk gir deg, og det du ser for deg kan bli resultatet av dette? Jobb muligheter, verdifull uformell utdanning, muligheter til å legge deg opp penger som f. eks kan bruker som mer formell utdanning senere. Det er aldri for sent å fortsette studier dersom du opplever at dette ikke ble helt som forventet.

Foreldrene dine kan være bekymret og uenige i ditt valg, og de bruker sterke ord for å holde deg fra å reise. De er bekymret, redde for deg, og vil ditt beste. Selv om de sier det så sterkt som at du ikke vil bli tilgitt, så vil du alltid være deres sønn og de bryr seg om deg. 
Snakke med dem, vær tydelig på hva du tenker, bruk faktakunnskap og vis dem hva dette kan gi deg av muligheter. Forklar hva e-sport egentlig går ut på. Hva det krever av deg som utøver i forhold til å ta vare på kropp og helse, og å ha kunnskap. E-sporten er mentalt krevende, er det mange spillere som trener mye og spiser sunt for å kunne prestere optimalt under spillet. 

Jeg kan ikke gi deg et svar på hva du skal eller ikke skal gjøre. Det eneste jeg kan råde deg til er å lytte til din indre stemme. Snakke med en du har tillit til som kan hjelpe deg med å se dette fra flere sider. Det blir til sist et valg du må ta med bakgrunn i gode vurderingen og refleksjoner for fremtiden. 
I samtale med foreldrene dine kan det være lurt å hente inn konkret kunnskap du kan vise til, slik at de kan se at dette gir deg noe mer enn "bare spilletid". Kanskje kan du også inngå en avtale om at du fullfører bacheloren du har begynt på når kontrakten din går ut.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du starte din egen bedrift?

God idé (colourbox.com)

Med de rette personlige egenskapene, den gode ideen og de riktige rådgiverne og ressursene kan også du lykkes.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb