Hopp til hovedinnholdet

Jobb på sykehjem

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Har fått meg jobb som pleieassistent på sykehjem annenhver helg, 20% + evt når de spør. Går påbygg vg3 til vanlig. Har vært på sykehjem før i praksis. Skal sende politiattest også får jeg to dager med opplæring før jeg starter ordentlig. Men jeg fikk et stort inntrykk, sykehjemmet der er veldig stort og alle ansatte får en brikke med knapper der man skal trykke på om man er i nød/trenger assistanse. Jeg skal gjøre fler ting nå enn d jeg gjorde i praksis. Hvordan henter jeg meg inn i alt dette? Og jeg har en type som bor i en annen by. Trot dere jobben vil ta mye fokus bort fra han? Han skal snart flytte hit og jeg vil ha mye tid til han. Har i tillegg skole. Tok jo denne jobben da jeg trenger penger og mer jobberfaring, skal inn på sykepleien. Dette er min første lønnet jobb og jeg kjenner jeg er nervøs for å starte, nervøs for å dumme meg ut eller gjøre noe feil. Har dere tips? Kollegaene virket greie

Besvart 07.12.2018 18:03
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss. 

Så flott at du vil jobbe og få arbeidserfaring!

Når det gjelder det at du er litt nervøs for å starte i den nye jobben, så tenker jeg at det er helt normalt, og jeg det er nok også litt sunt å være litt nervøs. Samtidig så er det ikke noen særlig når man blir altfor nervøs. Jeg tenker det er veldig viktig at du har troen på deg selv, og på det du kan. Det er nok ingen som forventer at du skal kunne alt med en gang, det er masse å lære når man begynner i ny jobb. Det er viktig at du spør om hjelp eller råd når det er nødvendig, et av mine beste råd er å bruke opplæringen din godt. Spør om alt du lurer på og vis initiativ. Ofte får man et hefte når man starter å jobbe på sykehjem, i dette heftet kan det stå om alt fra rutiner til arbeidsoppgaver. Jeg vil uansett anbefale deg å skrive ned husketing i en liten bok eller på et ark, så har du en liten oversikt for deg selv. 

Jeg skjønner at du er bekymret for dette med arbeidsmengde og kjæresten din. Når det er sagt så handler det om prioriteringer, jeg håper at du får til alt du vil. Men skulle det være slik at du opplever å få for lite tid til for eksempel skolearbeid, kan det være lurt å gå ned på arbeidsmengden på sykehjemmet. Det er viktig å ta vare på seg selv, og passe på at det ikke blir for mye. Dette vil være en kjempegod erfaring for deg, og nyttig i forhold til sykepleien. Når det gjelder kjæresten din, så tror jeg nok at du vil ha tid til både han og jobb. Det er viktig å sette pris på den tiden man faktisk har sammen, og jeg tror nok og at han har forståelse for at du ønsker å ha en deltidsjobb. 

Ellers ønsker jeg deg masse lykke til, jeg har troen på deg! 

Se gjerne på vedlagte artikler. 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Framføring i klasserom (colourbox.com)

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb