Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg tjene penger på å plukke søppel?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Uansett hvor jeg går (området rundt byen jeg bort ved) ser jeg søppel ligge å flyte rundt omkring. Det skremmer meg, jeg blir kvalm. Jeg synes det er trist at søpla absolutt må ligge på bakken og det virker ikke som noen gjør noe stort med det. Derfor ønsker jeg å bli søppelplukker, en som går rundt å plukker opp søpla på gata, og overalt når det trengs. Jeg vil det skal være en jobb der jeg tjener penger. Har hørt fra en del venner at man kan snakke med noen for å jobbe som dette, men hvem skal jeg snakke med? Hvordan får jeg denne jobben, hvem skal jeg ta kontakt med? Tror dere man kan få tjent litt for å gå rundt å rydde i gatene? Håper ikke dette er for vansklig å svare på.. Hilsen en som vil tjene litt på å gjøre verden litt penere.

Besvart 09.01.2019 07:02
 

Svar
Hei

Det er utrolig motiverende og flott å høre at du er engasjert i dette. Og vi er enige - det er skjemmende når søppel ligger og flyter rundt, og det er all grunn til at vi mennesker tar oss sammen og rydder det opp! 

Det er vanskelig å svare nøyaktig på om du kan jobbe med dette, og hvordan. Det har flere ganger tidligere vært ulike ordninger eller prosjekter hvor man kan plukke søppel for penger. Men dette kommer nok veldig an på hvor du bor, og om det fins en sånn mulighet nå. 

Kommunen din har ansvar for søppel i kommunen. Så vi foreslår at du slår opp kommunen din på nett, finner kontaktinformasjon, og tar kontakt med samme budskap som du hadde til oss. 

Det kan hende at kommunen har noen muligheter for deg til å plukke søppel - eller at de vet om noen bedrifter eller lignende som gjør det samme nå. 

Og hvis de ikke har det, tenker vi at de vil syns det er veldig flott at du viser engasjement som du gjør, og de vil nok være enige med deg. Så selv om det ikke skulle være noen konkrete muligheter nå, kan det hende at det vil bli det. Hvis du får kontakt med kommunen din og snakker om dette, kan du til og med tilby at du og noen venner f.eks går sammen om å plukke søppel mot betaling. Det kan hende at dette er interessant for dem. 

Så her tenker vi at det første og beste steget er å ta kontakt med kommunen din der du bor, og høre om hvilke muligheter som fins, eventuelt om dere kan lage noen muligheter sammen! 

Du kan også slå opp hvilke miljøvernorganisasjoner som fins i nærheten av deg, og høre om de kan hjelpe deg med å finne ut av dette, eller om de har noen organiserte tilbud du kan bli med på.

Vi kan nok ikke hjelpe så mye bedre enn dette - men vil bare si at vi er enige med deg, og syns det er flott at du engasjerer deg. Spør oss gjerne igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer

Slik bidrar du enkelt til en mer miljøvennlig verden

Pant på flasker (colourbox.com)

Hva kan DU gjøre i din hverdag for å være mer miljøvennlig? Vær miljøbevisst - bryt en uvane. Det er lettere enn du tror!

Les mer

Vil du jobbe med miljøvern?

Instrustri (colourbox.com)

Hva må man studere for å jobbe med miljøvern? Og finnes det mange jobber innen miljø- og klimaspørsmål?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb