Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om utdanning som dataingeniør

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er 16 år og går på ungdomsskolen akkurat nå. Etter dette halvåret så kommer jeg til å søke meg inn på videregående skole i studiespesialisering. Jeg har nå 5.15 i snitt og vil gjerne bli dataingeniør. Jeg har lyst til å gå på NTNU i Trondheim. Jeg vet at jeg kan få 6 språk-, realfag-, og kjønnspoeng tilsammen. Derfor vil jeg trenge å få 5.2 i snitt i videregående for å komme meg inn på dataingeniør masterstudiet i NTNU siden man må ha 58 skolepoeng. Nå som dere vet situasjonen min så lurer jeg på hvordan det er å gå på dataingeniør i NTNU. Vil jeg slite om jeg ikke kan programmering/koding eller noe spesielt om elektronikk? Det interesserer meg men jeg har lite kunnskap om det. Jeg er villig til å lære og å få mer kunnskap ved å øve og å undersøke ting selv. Kommer de til å lære meg alt jeg trenger å kunne? Siste spørsmålet mitt er, er det lett å få jobb om jeg tar det studiet? Jeg har også vurdert å gå psykologistudiet men er mer interessert i å gå på data. Takk på forhånd

SVAR

Besvart 11.01.2019 11:50:52
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

 

Les mer
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Slik finner du informasjon om utdanning

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

 

Les mer
account_circle