Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli yrkessjåfør?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har fullført vgs 2 ganger, TIP og bygg og anlegg. begynte som lærling i tømrerfaget, men tok ikke lange tiden før jeg ble sykmeldt pga depresjon/angst. har gått hjemme i 5-6 måneder nå å klarer ikke mer, jeg må jobbe. Har funnet ut en stor del av roten til problemet mitt ligger i utdanningen, har drømt om å kjøre lastebil, men nå har jeg brukt opp mine 4 år på vgs som man har krav på i norge. kunne godt tenkt meg å begynt som privatist, men lappen for lastebil koster rett oppunder 40.000, hvordan skal jeg klare det da jeg får utbetalt 11 av nav, hvorav 5500 går til boplass. Dette er ikke overkommelig for meg i det heletatt, jeg måtte selge bil for å ha råd til mat. hvordan kunne jeg evt løst dette problemet? Og må jeg få meg jobb i ett firma før jeg kan ta lappen? isåfall hvordan kan jeg forsikre firmaet om at jeg er noen de vil ha i firmaet om jeg enda ikke har lappen? Mvh. nok en drittlei ungdom som bare vil jobbe å tjene penger uten noe anelse om hvordan. Takk.

SVAR

Besvart 14.01.2019 14:59:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole? Vil du forbedre karakterene dine? Da kan du ta eksamen i fagene som privatist.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Når har jeg krav på sykepenger?

Blir du syk mens du er i arbeid har du rett til sykepenger. Sykepengene skal kompensere for tapt arbeidsinntekt.

 

Les mer
attach_file

Slik skaffer du læreplass

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

 

Les mer
account_circle