Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg si opp lærekontrakten min?

Jente 18 år
 

Spørsmål

skei så vet ikke om det er rett plass og spørre på. Men jeg har skrevet under en kontrakt, og fått en lærlingplass. Kan jeg evt si den opp eller noe? Jeg angrer veldig, for det er absolutt ikke det jeg ville i det hele tatt. Eller må jeg fullføre de to årene som trengs?

Besvart 10.01.2019 21:52
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse.

Det er mulig å heve en lærekontrakt, men dette er noe du må vurdere nøye. Det er veldig viktig at du snakker med opplæringskontoret ditt (hvis bedriften er en del av et slikt kontor.) Du kan også ta kontakt med Elev- og lærlingombudet i fylket ditt. Ombudet vil kunne bistå deg.
Kunne det vært en mulighet å vurdere en annen bedrift/retningen innenfor retningen du har valgt? Har du tenkt igjennom hva du ellers ville ha jobbet med? Du bør også kontakte fagopplæring i fylke og undersøke om du minster noen av dine retigheter med å heve kontrakta du har tegna. Det kan også være lurt å ta en prat med bedriften du har tegnet lærekontrakt med, sånn at også de er klar over hvordan du føler/tenker.

Det er mulig å heve konkrakten, men du må gjennom noen runder med personer som ønsker å bistå deg. Kanskje dere sammen klarer å finne en løsningen. Det kan være verdt å prøve å være i bedriften du har lærekontrakt med en stund.

Ta opp det du føler med personene nevnt ovenfor, sånn at dere sammen får snakket om saken.
Lykke til!

Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående opplæring får de rettighetene du har krav på. Her har vi samlet flere spørsmål og svar slik at du får en bedre oversikt over dine rettigheter.

Les mer

Lærlingers rettigheter og plikter

lærling (colourbox.com)

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb