Hopp til hovedinnholdet

Oppsigelsestid

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går siste året på videregående og har strevet med mye stress det første halvåret. Blant annet pga. dette ble jeg forkjølet over en veldig lang periode og var sykemeldt fra jobb (jobber i kassa på matbutikk) i 3 uker. Nå er jeg tilbake på jobb igjen men helsen varierer veldig. Energien er ganske grei men har problemer med hoste, sår hals, rennende nese og hes stemme. På skolen har jeg veldig mye å gjøre, og mister tid til dette pga jeg jobber. Jobber to ganger i uken. Jeg vil helst prioritere skole og da er det veldig viktig at jeg blir frist igjen, er redd jeg ikke kommer til å bli helt frisk hvis jeg jobber og går på skole. Burde jeg si opp jobben? Og hvis jeg gjør det, må jeg jobbe i oppsigelsestiden?

Besvart 11.01.2019 19:43
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. Det er fint at du ønsker å prioritere skolen og helsen din. 

Det er du selv som må bestemme om du vil si opp jobben eller ikke. Men dersom du sier opp, må du jobbe ut oppsigelsestiden. Rett og plikt i arbeidsforholdet består til oppsigelsestiden er over. Oppsigelsestiden er 1 måned, regnet fra første dato i måneden etter. Lengre oppsigelsestid kan være avtalt i arbeidsavtale. I så fall vil avtalen gjelde.

En annen mulighet du har er å snakke med din arbeidsgiver. Fortell om situasjonen med tanke på helsen og skolearbeidet. Jeg er ganske sikker på at sjefen din vil forstå deg. Sammen kan dere kanskje komme frem til den beste løsningen.

Håper du finner ut av hva du ønsker, og ta godt vare på helsen din! 

 

 

Med hilsen Svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid med ung.no

(Vær oppmerksom på at vårt svar i denne tjenesten kun er veiledende kortinformasjon. Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 73 19 97 00)

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Arbeidskontrakt og attest

Jente skriver kontakt (colourbox.com)

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer

Hvordan si opp jobben?

Håndtrykk (colourbox.com)

Skal du si opp muntlig eller skriftlig? Og bør du fortelle arbeidsgiver hvorfor du sier opp? Her kan du lese mer om reglene for oppsigelse.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb