Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg starte på en annen utdanning etter læretida?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en veldig forvirra gutt på 19 som har fått lærling plass Inna for IKT, men jeg føler dette ble litt feil for meg.. Er det noen mulighet for og starte på en annen utdanning etter lærling tiden? Evt hvilken utdanninger? Uten å gå på studiespes grunnet skole lei og dysletiker Takk for svar G19

SVAR

Besvart 10.01.2019 13:35:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Mistrives du i lærebedriften?

I denne artikkelen får du tips til hvordan du bør gå fram, og hvem som kan hjelpe deg om du mistrives i læretiden din!

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Fagskole – noe for deg?

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

 

Les mer
attach_file

Slik skaffer du læreplass

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

 

Les mer
account_circle