Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få fagbrev selv om jeg har to stryk?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei Eg skal ta fagbrev dette året, men har strøket i 2 fag på videregående. Så lurer på om da e mulig å få fagbrev når eg har strøket i 2 fag? Og om da e mulig å søke om fritak å alikavell kunne ha en mulighet å ta fagbrev?

Besvart 11.01.2019 13:37
 

Svar
Hei

Det er i utgangspunktet krav om å ha bestått alle fag for å gå opp til fagprøven, men det er åpnet for at man kan ta fagprøven selv om man har strykkarakter i inntil to av fellesfagene (norsk, engelsk osv.). Dette er beskrevet i §3-51 i forskrift til Opplæringsloven. Alle programfag må være bestått.

Hvis du går opp til fagprøve med stryk vil du ikke få fagbrevet utdelt, selv om du består fagprøven. Alle fag må være bestått innen to år for at utdanningen skal være fullført.

Samtidig har du rett i at det er mulig å søke fritak for inntil to fellesfag i særskilte tilfeller, dette finner du beskrevet i §3-67 i forskrift til Opplæringsloven. En slik søknad om fritak må kunne dokumenteres. Hvis du var i kontakt med PP-tjenesten mens du var elev på vg1 og/eller vg2 anbefaler vi at du tar kontakt med dem. Hvis ikke kan du ta kontakt med fagopplæringen i hjemfylket ditt for å få hjelp til å søke om fritak.

Hvis du får fritak kan du få fagbrev selv om du har stryk.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer

Reglene for fritak fra fag og vurdering

bokstaver (colourbox.com)

Lurer du på om du kan slippe sidemål, eller har du plager som gjør det vanskelig å delta i gymtimene? Her finner du reglene for fritak på videregående.

Les mer

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PPT skrevet på ei tavle (colourbox.com)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb