Hopp til hovedinnholdet

Møteplikt hos arbeidsgiver når jeg er sykemeldt?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har prøvd å lese litt rundt på nett for å få en oversikt over hvilke møter/samtaler en sykemeldt er pliktig til å møte opp på. - Dialogmøter: når man er sykmeldt over en lengre periode for å hindre lang sykmelding- møteplikt - konflikt på jobben: kan dette utsettes pga sykdom (nedsatt funksjonsevne/arbeidsevne), evt ta det når man er tilbake på jobb? eller har man møteplikt uansett? - arbeidsgiver ønsker at du møter opp å prøver å gjøre det du kan når du er sykmeldt: jeg vet at man skal prøve å utføre oppg, men hva om man ikke er i stand til det eks bruddskade arm/bein. hvordan kan man bidra med noe på jobben når arbeidet går ut på å bruke arm/ben? kan man pent si at det ikke lar seg gjøre, eller må du bare møte opp. - sykmelding og kurs: om man i arbeidstiden har kursdager, er man også sykemeldt fra kurs også eller kan arbeidsgiver trekke fra kursdagene slik at man er sykmeldt som arbeidsdager på jobb, selv om kurs er en del av arbeidsdagen? hvor kan man stille slike spm

Besvart 14.02.2019 13:14
 

Svar
Hei

Er du i jobb, vil du normalt ha rett til sykepenger. Det er ulike regler avhengig av hva slags arbeid du har eller hvilken situasjon du er i.

Hvis du har arbeidsgiver, har arbeidsgiveren din hovedansvaret for å tilrettelegge og følge opp på arbeidsplassen. Derfor er det viktig at dere har tett kontakt mens du er sykmeldt.

Arbeidsgiveren din har plikt til å legge arbeidet til rette for deg så langt det er mulig. Du som arbeidstaker har plikt til å samarbeide om å finne løsninger som hindrer unødig langvarig sykefravær. Du må være innstilt på å gjøre annet passende eller tilrettelagt arbeid, hvis det ikke er mulig å utføre de vanlige arbeidsoppgavene. 

Er du ansatt hos en arbeidsgiver skal dere sammen skal dere lage en oppfølgingsplan, og du har  plikt til å delta på dialogmøter.

Det finnes unntak for dialogmøter, eksempel på disse er: 

  • alvorlige sykdomstilstander hvor det kan fastslås at arbeidstakeren ikke vil være i stand til å vende tilbake til arbeid
  • når det er åpenbart at arbeidstakeren innen kort tid uansett vil vende tilbake til full jobb uten tilretteleggingstiltak
  • når det allerede er iverksatt tilretteleggingstiltak på arbeidsplassen som fungerer, og det er åpenbart at arbeidstakeren uansett innen kort tid vil komme tilbake til full jobb
  • alvorlige sykdomstilstander som gjør at møtet ikke kan gjennomføres på en hensiktsmessig måte (det forutsettes at møtet avholdes på et senere tidspunkt hvis det er mulig)  

Arbeidsgiveren må ha kontakt med den sykmeldte for å avklare om noe av dette gjelde.

Har du spørsmål når det gjelder oppfølgingen på arbeidsplassen er det tillitsvalgte du bør snakke med.

Dersom du har spørsmål som gjelder din egen sykemelding, kan du ringe NAV på 55553333 for å få hjelp.

 

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rettigheter når du jobber

Jente og gutt jobber sammen (colourbox.com)

Feriepenger, arbeidskontrakt og lønn er bare noen av rettighetene du har når du jobber. Her er en oversikt over hva du har krav på som ansatt.

Les mer

Når har jeg krav på sykepenger?

Syk og ligger i senga (colourbox.com)

Blir du syk mens du er i arbeid har du rett til sykepenger. Sykepengene skal kompensere for tapt arbeidsinntekt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb