Hopp til hovedinnholdet

Usikker på om jeg vil bli ambulansearbeider, kirurg eller jobbe i barnehage

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg går i niende og skal neste år søke på videregående, men er veldig usikker på hva jeg skal velge. Jeg har tre yrker jeg vil velge mellom men de har forskjellige krav på videregående. Hvis jeg vil bli kirurg må jeg ta studie spesialisering med ekstra matte, vil jeg jobbe i ambulansen må jeg ta helse og oppvekst og vil jeg vil jobbe i barnehage kan jeg ta hva som helst, men best med helse og oppvekst. Men jeg er samtidig veldig glad i musikk så kunne tenkt meg å ta musikk,dans,drama. Men hvis jeg tar det kan jeg verken jobbe som kirurg eller i ambulanse. Så hvordan skal jeg velge? Valget jeg tar nå vil jo si hva jeg jobber som. Finnes det en måte å ta helse og oppvekst og bli ambulansearbeider og så ta utdanning som kirurg eller må jeg tilbake på videregående igjen? Trenger virkelig hjelp... TAKK!!

SVAR

Besvart 15.03.2019 15:34:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
account_circle