Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta utdanning som lærer i Forsvaret?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om man kan ta lærer utdanning i forsvaret? At jeg kan bli lærer i 8-10kl.? Om det går an, er det gratis? Vil det se bra ut på en CV at jeg har tatt utdanning i forsvaret?

Besvart 12.06.2019 23:45
 

Svar
Hei

Skjønner godt at du lurer, men det går dessverre ikke an å utdanne seg til å bli lærer i Forsvaret. 

Forsvaret utdanner stort sett ledere til egen organisasjon. Det er med andre ord lederutdanning innenfor hver avdeling i Forsvaret. Alt fra sanitet, avionikk, matros, kokk, artilleri, navigering om bord på fartøy til piloter og ingeniører. Så det er ikke mulig å utdanne seg til et yrke som ikke trengs i Forsvaret og som Forsvaret selv ikke har bruk for, for å si det litt annerledes. Når det er sagt, så er det mange spennende utdanninger i Forsvaret, og dette er spennende karrieremuligheter! Så vi anbefaler at du leser en oversikt her på sidene om utdanning i Forsvaret

Utdanningene er gratis, gode og anerkjente, så det vil absolutt se bra ut på en CV. Men du kan altså ikke utdanne deg til å bli lærer eller et lignende yrke. Se oversikten over hva du kan utdanne deg til i linken vi la ved over, og ta gjerne kontakt med Forsvaret for å høre om mulighetene! 

Lykke til, spør oss gjerne igjen.

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utdanning i Forsvaret

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb