Hopp til hovedinnholdet

Hva er reglene på for skatt på småjobber?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har spørsmål angående arbeid/penger og skatt. Jeg har fast jobb og har for øyeblikket frikort, fordi jeg enda ikke har tjent over beløpsgrensen. I det siste har jeg begynt å få en hobby og interesse på å designe og lage russelogo ved siden av jobb, som startet med noen få kompiser og venner, men har nå fått flere interesserte som ønsker å betale litt for arbeidet som blir gjort. Jeg tar ikke noe stort beløp i det hele tatt for øyeblikket, men lurer litt på om det finnes noen grense for dette, og hvordan dette blir regna med i samfunnet når dette egentlig bare er en hobby vedsiden av? Blir det sett på som svart arbeid? Finnes det noe beløpsgrenser på dette? Er det lovlig, hva kan jeg gjøre?

Besvart 11.06.2019 11:40
 

Svar
Hei

Reglene for skatt på inntekt er de samme enten du er ansatt eller om du er selvstendig næringsdrivende. Dersom hobbyvirksomheten din får et visst omfang bør du registrere deg som selvstendig næringsdrivende og føre regnskap for inntekten.

For småjobber er det mulig å få betalt inntil kr 1 000 per oppdragsgiver uten å betale skatt. Reglene om skattefritak på noen typer småjobber er ment som en forenkling for oppdragsgiverne.

Du kan lese mer om reglene på skattetaten.no. Du finner mer om småjobber og tjenester her:

www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/arbeid-trygd-og-pensjon/hobby-ekstrainntekt-og-smajobber/smajobber-og-tjenester/

Lykke til!

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frikort og skattekort

Frikort eller skattekort? (skjermdump skatteetaten.no)

Har du en jobb må du be om frikort eller skattekort. Tjener du mindre enn 55.000,- klarer du deg med å bestille frikort, og behøver ikke å skatte.

Les mer

Selvangivelse og skatteoppgjør

Pengesedler i hånda (colourbox.com)

Hva er en selvangivelse? Må du levere, og hvor mye må du betale i skatt? Få svar på det du lurer på om selvangivelse og skatteoppgjør her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb