Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg søke læreplass et annet sted?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 19år . Jeg starter nå som lærling i tømrerfaget. Problemet er at kjæresten min har nettopp flyttet til et annet sted i Norge og skal studere. Noe som gjør meg veldig trist at jeg må være igjen her og kanskje regne med å se henne 1-2ganger i mnd. Jeg har tenkt på flyttet veldig lenge, men jeg tenkte og fullføre 1år av læretiden min her. Og flytte ned til henne neste år. Jeg tror at jeg har veldig godt av å få flyttet ned til henne da jeg savner henne veldig stort og dette vil trolig gå ut over arbeidet mitt. Jeg jobber i ett firma og de har ett samme firma der kjæresten min bor også. Så jeg tenkte jeg kunne høre med de om jeg kan få byttet til det firmaet. At jeg blir flyttet til et annet distrikt. Syns dere jeg burde ta dette opp med opplæring kontoret snarest? Eller burde jeg vente til neste år! Jeg tror om jeg ikke får byttet vil det gå ut over læretiden min veldig! Jeg kan også finne en annen læreplass. -gutt 19

Besvart 13.08.2019 16:17
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet! Flott å høre at du både har kjæreste og læreplass! Nå vurderer du å flytte. 

Søke læreplass i et annet fylke
Du kan gjerne søke læreplasser nærmere kjæresten din. Du kan søke på hvilken læreplass du ønsker. Hvis du får læreplass og lærekontrakten blir godkjent, kan du si opp arbeidsavtalen du har tegnet nå. Dette må også godkjennes av hver fylkeskommune. I beste fall kan dette gå raskt. 

Hvis du ønsker å bli overført innenfor samme firma, kan det være lurt å ta dette opp med opplæringskontoret som en mulighet, ikke et krav fra din side.

 

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik skaffer du læreplass

søke læreplass (colourbox.com)

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb