Hopp til hovedinnholdet

Får jeg tilbake penger jeg har betalt på skatt når jeg skulle hatt frikort?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har hatt to arbeidsgivere i år inkludert min nåværende. Den første arbeidsgiveren lot være å trekke fra skatt til tross for at jeg ikke hadde levert frikort. Da antok jeg at hvis man tjener under 55 000 så slipper man automatisk å betale skatt, så jeg tenkte ikke over å levere frikort til min nåværende arbeidsgiver. Nå viser det seg midlertidig at jeg har blitt trukket i skatt fra min nåværende arbeidsgiver, til tross for at jeg har tjent godt under 55 000 dette året tilsammen. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre, det er utrolig kjipt å måtte betale masse skatt når jeg egentlig hadde muligheten til å slippe.. Så spørsmålet er som følgende: er det noen mulighet for å få tilbake de pengene jeg har betalt i skatt? Får jeg de tilbakebetalt på skatteoppgøret, eller er det sånn at alle som ikke har levert frikort men tjener under 55 000 må skatte 50% uten at man får tilbake pengene?

SVAR

Besvart 04.12.2019 19:27:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Frikort og skattekort

Har du en jobb må du be om frikort eller skattekort. Tjener du mindre enn 55.000,- klarer du deg med å bestille frikort, og behøver ikke å skatte.

 

Les mer
attach_file

Selvangivelse og skatteoppgjør

Hva er en selvangivelse? Må du levere, og hvor mye må du betale i skatt? Få svar på det du lurer på om selvangivelse og skatteoppgjør her.

 

Les mer
account_circle