Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få mere penger?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hvordan kan jeg få mere penger?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Så fint at du tar konakt!

Jeg vet ikke om du tenker på jobb i hverdagen, i ferier eller helger, men det er uansett lurt å starte tidlig når man vil jobbe litt for å tjene penger.

 

Vi har et eget emne på ung.no: www.ung.no/arbeid.

 

Her finner du tips til hvordan du kan søke jobb for første gang, du finner tips til hvordan du finner ulike jobber og forslag til flere måter du kan skaffe penger på.

 

Noen tips før du leser artiklene:

 

  • Ta på deg småjobber!
    Hvis du er for ung til å ha jobb, eller at du rett og slett ikke har tid eller ork til det, så kan det være lurt å ta på seg småjobber for venner og kjente - eller ikke kjente.
  • Om vinteren er det mange som trenger hjelp til snømåking, spesielt eldre som ikke klarer det selv. La nabolaget få vite at du ønsker å tjene deg litt penger på slike ting. Du kan henge opp lapper på butikker i nærområdet, eller du kan bare la ordet gå rundt. Få foreldrene dine til å si fra til kjentfolk.
  • ..og om sommeren er det mange som trenger hjelp til gressklipping.
  • Malejobber! Spesielt på sommeren er det en del som skal pusse opp, og som gjerne tar imot hjelp til maling og hus, veranda og diverse. La dem få vite at du er interessert!
  • I høytidene og i sommerferien da mange reiser bort, er det også mulig å tjene penger på hunde-/kattepass eller andre dyr. Hvis du kjenner noen du vet kanskje trenger et sted å ha dyret sitt, så kan du si ifra at du gjerne passer det når de skal bort.
  • På samme måte kan man sitte barnevakt i helger og på hverdager. Enten for noen du kjenner, eller at du henger opp lapper om at du gjerne sitter barnevakt.

 

  • Hvis du først skal henge opp slike lapper, så ta gjerne med at du kan gjøre husarbeid og lignende. Det er nok ikke så mange som trenger det, men en del eldre tar kanskje muligheten hvis de vet at den er der

Stå på. Du får mange tips og følger du noen av rådene, er jeg sikker på at du kan finne deg en jobb. Ikke gi opp!

 

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jobb og aldersgrenser

Jobber i kassa på butikk (colourbox.com)

Visste du at det er ulovlig å jobbe hvis du er under 13 år? Og at du som er ungdommer ikke skal ha en jobb som går ut over skolearbeidet?

Les mer

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer

Søker du jobb for første gang?

Klippe gress (colourbox.com)

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb