Hopp til hovedinnholdet

Hvordan jeg skal få meg en jobb. Jeg sliter med sosial angst.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en gutt på 19 år som nettopp har blitt ferdig med videregående skole. Jeg har blitt innkalt til førstegangstjeneste i januar, og jeg tenker at ett år i militæret kan være et godt "pauseår" fra skolegangen. Fram til da ønsker jeg å bruke tiden fornuftig ved å ta førerkortet, trene og få meg en jobb. Men det jeg sliter mest med akkurat nå, er hvordan jeg skal få meg en jobb. Jeg sliter med sosial angst (er jeg ganske sikker på), og det gjør at jeg vegrer meg for å søke, nettopp fordi jeg kan bli nervøs og få angstsymptomer når jeg møter andre mennesker. Jeg har aldri hatt en jobb før (med unntak av 2 1/2 dagers jobb som telefonselger), og jeg har derfor heller ingen jobberfaring. Jeg vet ikke hvordan jeg skal gå fram for å få en jobb. Hvordan gjør jeg det? Og fins det alternativer som kan hjelpe meg med angsten i forbindelse med jobb? Hvordan skriver jeg en CV, og hvordan skriver jeg en jobbsøknad? En annen ting jeg er usikker på, er hva slags jobb jeg skal søke på. For når jeg sliter med sosial angst, så er det begrenset hvilke jobber jeg kan søke på, føler jeg. Som sagt skal jeg ta førerkortet, og oppkjøringen er i slutten av neste måned. Imellomtiden vil det derfor være noen kjøretimer, og hvordan vil det være med det med tanke på jobb? Kan det ordne seg med at jeg får fri fra jobben når jeg skal ha kjøretimer, så lenge jeg har informert arbeidsgiveren om det god tid i forveien? Jeg er også homofil. Kan det påvirke en jobbsituasjon? Bør f. eks kollegaer og arbeidsgiver få vite om det? Jeg har også kjæreste. Bør jeg unngå å snakke om det? Apropos kjæreste, så har jeg en gutt som jeg er veldig glad i. Problemet er at han bor svært langt unna (nesten 8 timers reise med bil), og det er begrenset hvor ofte jeg kan se ham. I september drar han til England for å studere der i ett år, og i forkant av det skal han jobbe. Planen min er derfor at jeg får vært litt med han før han begynner å jobbe og reise vekk. Jeg føler at jeg må dra og se han snart, for det er tross alt lite jeg får sett til han når han studerer i et annet land. Er det likevel mulig at jeg søker diverse jobber nå, og at jeg skriver at jeg ikke er tilgjengelig for å jobbe før i september? Jeg tenker også at jeg skal dra over og besøke kjæresten etter hvert når han har blitt godt kjent med studiet sitt og stedet han bor på. Men hvordan blir det når jeg har begynt å jobbe? Går det an å få ordnet med en langhelg f. eks, om jeg spør arbeidsgiveren god tid i forveien? Altså, hvordan er det med krav på fridager mens man jobber? Kan dere gi meg noen tips? Mvh gutt 19 år.

SVAR

Besvart 04.08.2011 10:39:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Jobbintervjuet - slik får du jobben

Få tips til hvordan du forbereder deg til et jobbintervju, og bli kjent med spørsmålene som er vanligst å stille på et intervju.

 

Les mer
attach_file

Hvordan skrive jobbsøknad?

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

 

Les mer
attach_file

Søker du jobb for første gang?

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

 

Les mer
account_circle