Hopp til hovedinnholdet

Familiegjenforening, krav til utenlandsk statsborger som referanseperson.

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei, jeg har søkt om familiegjenforening til mannen min som bor i Libanon. Vi har en gutt på 14 månad som bor med faren nå. jeg fikk avslag pga dårlig inntekt i 2011, men 2012 har thent litt mer enn 300 tusen, men jeg har ikke fast beløp fra jobben min nå, fordi jeg jobber som ringe vikar, tror du at jeg får avslag igjen??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du sier at du hadde for dårlig inntekt i 2011, men at du i 2012 tjente litt over kr 300 000. For at din mann og din sønn skal få komme til Norge på familiegjenforening, er det flere krav til deg som må være oppfylt.

Det er krav både til inntekten du har hatt og inntekten du kommer til å få. Dette er for å forsikre seg om at du kan forsørge din familie når de kommer hit til Norge. Under finner du en kort oppsummering av de viktigste reglene om kravene til inntekt ved familiegjenforening. Du kan også lese mer om kravene til inntekt på UDIs sider om familiegjenforening.

Kravene til lønnen som du har hatt tidligere er:

  • Du må ha hatt en inntekt på minst kr 231 880 i 2011 men
  • Hvis du ikke hadde høy nok inntekt i 2011, men hadde en inntekt på minst kr 242 449 i 2012, kan du i tillegg sende inn selvangivelsen din for 2012 til UDI for å vise at du har tjent nok.

Kravene til inntekten du kommer til å få (fremtidig inntekt):

  • Du må ha en inntekt på 88 prosent av lønnstrinn 19 i statens lønnstabell. Dette tilsvarer i 2013 kr 246 136.
  • Det må være sannsynlig at du vil ha minst en slik årsinntekt i tiden fremover
  • Inntekten må være dokumentert med arbeidskontrakt og lønnslipper fra de siste tre månedene

Det er vanskelig å svare helt konkret på spørsmålet ditt, fordi jeg ikke har all informasjonen om og din families situasjon, men overfor har jeg forsøkt å gi en liten oversikt til deg ut fra den informasjonen du har gitt. Jeg regner da med at det ikke finnes noen spesielle omstendigheter som gjør at du ikke har de samme kravene til inntekt som hovedregelen krever.

Det forholdet at du ikke har en fast årsinntekt, men jobber som ringevikar, gjør at sannsynligheten for din fremtidige inntekt, kan vurderes som mindre. Dermed avhenger det av hvilke vurderinger UDI legger til grunn i slike tilfeller. Dette kan du sikkert få et klarere svar på, dersom du kontakter UDI direkte.

Lykke til! :)

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Asyl og innvandring
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om asyl og innvandring