Hopp til hovedinnholdet

Bor i asylmottak og blir litt stresset.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei eg bir i asylmotakket og eg har vert i Noreg i 5år . Eg føler at eg er veldig stressa og eg veit ikkje ka eg skal gjør for på skolen har eg det bra og heime har eg det også bra bortsatt i frå at eg bur i asylmottak. Ver gang eg tenker sann på kvar eg bur på alt det så føler eg at eg får eit gjennombrudd .Hjelp meg ,eg veit ikkje kva som skjer!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss

Det er bra å høre at du trives på skolen å hjemme.  Du forteller at du blir litt stressa noen ganger.  Det kan være slik at man kjenner ulike følelser som blant annet stress når man grubler eller tenker mye på ting.  Da kan det være lurt å finne litt ut av de følelsene som kommer og prøve å rydde litt i dem.  En måte er å sette av litt tid på dagtid til å tenke og så gjerne skrive ned det du tenker på.  Det å prate litt med noen, kan også være til hjelp. Det er også til hjelp å ha noe kondret å drive med, å trene, å være sammen med noen, å høre på musikk eller noe annet du liker å gjøre. Du kan lese litt mer i artiklene under om hvordan du håndterer følelsene.  


Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Asyl og innvandring
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om asyl og innvandring