Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst til å ta selvmord. Hva skal jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente på 15 år og har lyst til å ta selvmord. Grunnen er at moren min er student i Norge. Hun må studere og samtidig jobbe for at jeg og søsteren min skal spise og sånnt. Men det er vanskelig fordi hun må lese mye og har ikke tid. Hvis hun ikke består eksamen til jul, mister hun studieplassen og vi blir kastet ut av Norge og sendt til Afrika. Der kommer vi til å dø, så jeg tror det er best å dø her i Norge. Jeg går i tiende nå og skal snart ta eksamen, men jeg har dessverre ikke mer fremtid. Jeg har ikke lyst til å dø, men verden har ikke plass til meg. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 24.10.2016 14:24:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle