Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Jeg har lyst til å ta selvmord. Hva skal jeg gjøre?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente på 15 år og har lyst til å ta selvmord. Grunnen er at moren min er student i Norge. Hun må studere og samtidig jobbe for at jeg og søsteren min skal spise og sånnt. Men det er vanskelig fordi hun må lese mye og har ikke tid. Hvis hun ikke består eksamen til jul, mister hun studieplassen og vi blir kastet ut av Norge og sendt til Afrika. Der kommer vi til å dø, så jeg tror det er best å dø her i Norge. Jeg går i tiende nå og skal snart ta eksamen, men jeg har dessverre ikke mer fremtid. Jeg har ikke lyst til å dø, men verden har ikke plass til meg. Hva skal jeg gjøre?

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer