Hopp til hovedinnholdet

Norsk pass for barn som har fylt 18 år, frivillig militærtjeneste

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en gutt som nettopp har fylt 18. Jeg er halvt polsk og halvt tysk (men er bare polsk statsborger nå), og har bodd i Norge i ca. 5.5 år. Det er kanskje ikke så veldig lenge, men jeg elsker Norge og alt som er norsk. Det Norske språket, kjæresten min osv... "You name it" liksom. Men det jeg lurer på er: kan jeg søke om norsk statsborgerskap nå? Jeg har tenkt å bli bosatt her resten av livet og jeg har ingen tilknytning til Polen eller Tyskland. På udi.no så står det "Du må ha oppholdt deg i Norge i til sammen fem år i løpet av de siste sju årene..." - og det har jeg... nesten. Jeg har bodd her i 5.5 år og jeg gikk / går på norsk skole (går VG3 akk nå). Kan jeg få norsk statsborgerskap selv om jeg ikke har bodd her i 7 år (ennå)? Jeg vil ikke vente 1.5 år ekstra (plus, noen få månader til fordi det tar tar ganske lenge å få statsborgerskap...) og jeg vil å gå i militæret (selvfølgelig her i Norge!). Og hvis ikke, er det noe jeg kan gjøre med det? Takk på forhånd for svar!

SVAR

Besvart 24.09.2018 12:19:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er statsborgerskap og hvordan får du det?

Et statsborgerskap vil si at du hører hjemme i et land. Når et barn blir født, blir barnet automatisk norsk statsborger hvis moren eller faren er norsk statsborger.

 

Les mer
attach_file

Verneplikt

Hvert år har Forsvaret mange vernepliktige inne til førstegangstjeneste. Her kan du lese om veien fra innkalling i posten til tjeneste.

 

Les mer
account_circle