Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min er 20 år og har bodd i Norge i 2 år. Han har fått avslag på å bo i Norge.Kommer han til å sendes hjem igjen ?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Heisann Jeg er ei jente på 14 år. Kjæresten min er 20 år og har bodd i Norge i 2 år. Han har fått avslag på å bo i Norge.Kommer han til å sendes hjem igjen ? Siden han fikk avslag på søknaden sin. Han sier at han elsker Norge og vil bo her, men kan han bli sendt tilbake mot hans vilje ? Jeg selv har norsk statborgersskap. Er det NOE jeg kan gjøre? Jeg har lest litt omkring på UDI's hjemmeside, men finner det ikke ut.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!


Ja, et avslag betyr at han ikke har rett til å oppholde seg her i landet. Nå vet ikke jeg om dette var hans første søknad. Det er mulig å klage på avslaget. Men dersom han allerede har gjort det så mange ganger han har mulighet til, så kan han nok bli sendt hjem mot sin vilje. Han har tross alt fått avslag på sitt ønske om å få bli her.

 

Det eneste du kan gjøre er å kontakte UDI og spørre dem om hva hans muligheter er. Først må du vite hvor langt i prosessen han er. Hvor gikk søknaden hans sist? Har han klagd på avslaget? Så kan du kontakte dem, og spørre hvor han kan henvende seg nå.

 

Dersom han vil klage på vedtaket fra UDI, er det Utlendingsnemnda (UNE) som skal behandle klagesaken.


Vennlig hilsen


ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)
Mambaba
2
16.09.2018 20:24:50
Hei,jeg har en kjøreste fra Libano han har bodd i Norge i 3 år,men han har ikke oppholdstilatelse. og han kan dra når som helst tilbake til Libano. Hva kan jeg gjør for at han kunne bodd her lenge.?Trenger hjelp.Er det mulig ågså for exemple æ har bodd i Norge i 18 år ,har permanent,har 2 norske barn, er det mulig om vi kan gifte oss selv om jeg er fra Brasil? Er det mulig om vi gifte oss? (Red.: Du kan sende inn spørsmål på ung.no/oss og få svar. Vi kan ikke svare på spørsmål i kommentarfeltet. Vennlig hilsen redaksjonen)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Asyl og innvandring
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om asyl og innvandring


Quiz: Hva vet du om teoriprøven?

Hvor langt må en kjøre for at katalysatoren skal oppnå driftstemperatur og rense utslippene?