Hopp til hovedinnholdet

Er norsk kultur i farè?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei :) jeg vet ikke om dette var det rette stedet å stille spørmålet, men jeg ikke finne noen andre steder å spørre om det.... Jeg lurer på om norsk kultur og tradisjoner kommer til bli utryddet? og at normennene kommer til å bli utryddet? Siden vi tar inn så mange innvandere, så bekymerer jeg meg for det. Jeg er ikke noen rasistisk person eller noe, men jeg bekymrer meg for det. Kan det komme til å skje? Hvor stor prosent andel av norgen befolkning er invandere? Er norske verdier i fare? Jeg er bekymret for det, håper på svar :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Norsk kultur er som alle andre kulturer i forandring hele tiden, og blir helt sikkert påvirket i mindre grad av innvandrere som tar med sin kultur når de kommer hit. Det er også viktig å ikke glemme at flertallet av de som kommer hit har en kulturtradisjon med seg som ikke er så ulik vår egen - i 2009 kom over halvparten av innvandrerne til Norge fra Europa (SSB).

 

De som kommer fra land i Asia og Afrika skiller seg klarere ut, både av utseende og med sin kultur. Det kan kanskje mange oppleve som skremmende og kanskje til og med litt truende, men jeg mener likevel det ikke er noe bekymring mht. den norske kulturen. Det er viktig at de som kommer hit får lov til å dyrke sin kultur og identitet så lenge det er forenlig våre lover. For eksempel er kjønnslemlestelse og tvangsekteskap kulturelle tradisjoner som ikke aksepteres av norske myndigheter.

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Asyl og innvandring
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om asyl og innvandring


Quiz: Hva vet du om temaene på ung.no?

Er det mulig å bo i utlandet i et år uten at det koster deg noe?