Hopp til hovedinnholdet

Hjelp til onkel som har fått avslag på asylsøknad

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei,Jeg er fra Tsjetsjenia. Jeg har en onkel her i Norge, han har fått negativ svar fra staten. Onkelen min har deltat 2 år i første Tsjetsjenske krigen og et halv år andre krigne, men staten tror ikke på det han sier da, men vi vett jo at han har deltat, og vis han blir sendt tilbake til Tsjetsjenia så kan han bli drept. Vi vett at mange som kommer til Norge sier at de kommer til å bli drept hvis de blir sendt tilbake og sånt, men onkelen min er virkelig i fare. Han er i Norge med kona si og de har et barn som, ble født her i Norge. Min mor er veldig bekymret for han og vett ikke hva hun skal gjøre. Kan dere hjelpe oss, eller gi råd på hva vi burde gjøre eller hvem vi skulle gått til. Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver ikke om din onkel har fått ett avlag på asylsøknaden eller flere. Dersom han har fått ett avslag fra Udi (Utlendingsdirektoratet) så kan han anke saken videre til Une (Utlendingsnemda). Han får da en advokat som hjelper ham med å skrive klagen. Dersom han får negativt svar fra Une også betyr det at han ikke får bli i Norge. Det som eventuelt kan endre svaret fra Une er om din onkel klarer å skaffe dokumenter eller på annet vis sannsynliggjøre sin historie, og samtidig sannsynliggjøre at det er farlig for ham å returnere til Tsjetsjenia/Russland.

 

Jeg forstår at du er bekymret og at du gjerne vil hjelpe din onkel.

Det er imidlertid ikke så mye du kan gjøre med denne situasjonen. Din onkel kan ta kontakt med advokaten sin for å få informasjon om sine rettigheter og muligheter. Han kan også ringe til UDI sin opplysningstjeneste tlf 23 35 16 00 for å få informasjon om hvor saken hans står, eventuelt sende en mail til UDI.

 

Onkelen din kan også kontakte SEIF – Selvhjelp for innvandrere og flyktninger - på tlf 22 03 48 30. SEIF er en frivillig organisasjon som kan gi din onkel informasjon om rettigheter og råd i situasjonen.

 

 

Vennlig hilsen ung.no

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Retur til hjemlandet

Fly i lufta (Foto: Colourbox.com)

Hvis du ikke har oppholdstillatelse i Norge, må du returnere til hjemlandet ditt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Asyl og innvandring
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om asyl og innvandring