Hopp til hovedinnholdet

Opphold i Norge for onkel og tanter fra Makedonia

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt som har sosiale problemer føler ingenting gir noe mening her, men har ett ønske og det er å få min onkel og mine 2 tanter til å flytte hit. Dette har vi prøvd på i flerne tiår, men vi får det ikke til jeg har ett sterkt bånd til dem og vil ha dem her. De bor i Makedonia og har søkt oppholdstilatelse flerne ganger men fått avslag. Er det noen måte de kan få statsborgerskap? Er det noe dere kan gjøre? Dette er en ting som ødeleger livet mitt.. Hadde aldri trod vi lever i en verden vi ikke får vokse opp med våre nære.. :'(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Som du kanskje vet så kan borgere fra Makedonia reise til Norge uten visum i 90 dager. For å bo i Norge må man imidlertid ha en type oppholdstillatelse. Du skriver at tantene dine og onkel flere ganger har søkt om oppholdstillatelse, men fått avslag. Du skriver ikke hvilken type oppholdstillatelse de har søkt om. Dersom de søker/har søkt familieinnvandring med deg, vil sannsynligvis onkelen og tantene dine vil få avslag. Denne type tillatelse gies hovedsaklig til foreldre/barn/samboere.  Les mer om hvem som kan søke om familiegjenforening på Udis sine nettsider her. Udi vil likevel vurdere om det foreligger sterke menneskelige hensyn som tilsier at søknaden likevel skal innvilges.

 

En annen mulighet er at onkel og tantene dine søker om oppholdstillatelse for arbeid. Les mer om dette på Udis nettsider her. 

 

Familien din kan ta kontakt med ambassaden i Skopje for å få informasjon om sine muligheter til å søke om oppholdstillatelse i Norge. Du kan også ringe Udi sin opplysningstjeneste på tlf 23 35 16 00, eller sende Udi en e-post og få svar innen 3 virkedager.

 

Jeg forstår at det er vanskelig å bo langt vekke fra familie man er nært knyttet til. Vi i ung.no kan ikke hjelpe deg med å skaffe oppholdstillatelse for familien din, men svarer gjerne på flere spørsmål.

 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oppholdstillatelse: Bo, studere, jobbe i - eller besøke Norge

Norske flagg (Foto: Colourbox.com)

Du som vil søke om å bo i, studere i, jobbe i - eller besøke Norge trenger statsborgerskap eller utlendingspass.

Les mer

Familiegjenforening

Far og datter som klemmer hverandre (Foto: Colourbox.com)

Har du et familiemedlem i Norge og ønsker å bo sammen med han eller henne? Du kan søke om oppholdstillatelse, oppholdskort for familiemedlemmer av EU/EØS-borgere eller bruke registreringsordningen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Asyl og innvandring
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om asyl og innvandring