Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få meg norske venner?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en gutt som er snart 18. jeg har bodd i Norge i snart to år. jeg går på vokseneopplering og der ser jeg bare innvanderer. jeg har ingen norske venner eller vennenie og jeg tenker mye på hvordan skal jeg finne venner? jeg øve mye på norsk og har lært å snakke og forstå. jeg håper dere hjelpe meg så godt dere kan.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg er sikker på at du vil få mange venner, også norske, dersom du oppsøker organisasjoner eller idrettsklubber som driver med det du er interessert i. Dersom du like sport, kan du ta kontakt med sportsklubber der du bor og bli medlem. Der vil du møte andre som liker din sport og dere vil bli kjent ved for eksempel å spille fotball sammen.

 

Et annet tips er å oppsøke Røde kors lokalt der du bor. Kanskje du kan få noe som Røde kors kalles en flyktningeguide? Dette er som oftest en på din egen alder med lignende interesser som deg, som kan finne på ting sammen med deg og hjelpe deg i kontakt med andre med lignende interesser. 

 

Jeg syns også du bør snakke med noen av de som jobber på voksenopplæringen om ditt ønske. De kan sikkert også gi deg noen tips for hvor du kan møte og bli kjent med nye venner.

 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

 

Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Asyl og innvandring
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om asyl og innvandring