Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Gifte meg med kjæreste som har fått avslag på asylsøknaden?

account_circle

SPØRSMÅL

Heei! Jeg har vært sammen med en asylsøker på 18 år i litt over 1 år nå. Han har til nå fått 1 avslag og venter på endelig svar. Vi er helt ifra oss begge to, fordi vi vet ikke hva vi skal gjøre om han får endelig svar som kanskje er negativ. Han spurte meg om jeg kunne å ville vente på han her i Norge, til han fikk opphold i et annet land så kunne han hente meg der å vi kunne bo der sammen. Men det er helt umulig for meg å la han flykte videre alene, til fots til et annet land. Jeg bestemte at jeg skulle bli med han om han må ut herfra. Men er det mulig om han får endelig svar som negativ, at vi prøver i sverige eller andre land i europa? Han sa til meg at det var ikke mulig fordi han har fingerprint fra norge. Stemmer det? eller er det fullt mulig for oss å prøve et annet land? Vi vil også gifte oss her fordi jeg er jo fra norge å har familien min her, men jeg blir 18 i juni. (om 5 mnd) Så hvis han får endelig svar før det, så tror jeg ikke det er mulig at vi kan gifte oss? Men kan vi gifte oss i et annet land om vi flykter til et annet sted?. Har dere noen råd til hva vi kan gjøre å hvordan?

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer