Hopp til hovedinnholdet

Avslag på oppholdstillatelse

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en kjæreste som har fått avslag på oppholdstillatelsen sin. Han har kranglet med familien sin hjemme i hjemlandet og er ikke velkommen i deres hus, eller familie for den saks skyld. Kameraten hans ble nettopp sendt tilbake av polti, for de hadde sett han ute på gaten eller noe sånt, er det sånn at hvis politi ser han ute, at han kan bli sendt hjem? er det noe som kan gjøres for at han kan bli her? han har vært her i over ett år, og han har vært på mottak. Han syntes det er veldig vansklig å få oppholdstillatelse, når han har gjort alt han kan gjøre fra hannes synspunkt. Så jeg spør dere, er det noe mer han kan gjøre? Takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dersom kjæresten din kan risikere å bli utsatt for overgrep el.lign. i hjemlandet kan det være at han kan få bli i Norge. Det finnes også andre måter å få oppholdstillatelse på.

 

Jeg regner med at kjæresten din har en advokat. Hvis han ikke har advokat burde han skaffe seg en, eller i hvert fall ha en samtale med en advokat hvor han kan få svar på de spørsmålene du tar opp. Her finner dere advokater som kan gi dere råd og veiledning:

 

www.advokatenhjelperdeg.no/Finn_advokaten

 

Dersom du og kjæresten din tenker på å gifte dere kan det hende at det er en mulighet for å skaffe han oppholdstillatelse, men det kan hende at dere i så fall må gifte dere i hans hjemland etter at han har måttet reise ut av Norge.

 

Dere kan også be om råd og informasjon fra Utlendingsdirektoratet (UDI). Du finner internettsidene til UDI her:

 

www.udi.no/Sentrale-tema/Familieinnvandring/

 

 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Asyl og innvandring
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om asyl og innvandring