Hopp til hovedinnholdet

Vil ha kjæresten min til Norge uten at familien min får vite det

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente som er 18år. Jeg er fra et annet land. Jeg har nå vært sammen med kjæresten min i rundt et halvt år. Og han bor i vårt hjemland, men i det siste har familien min fått vite at vi er sammen og har kontakt med hverandre. Og nå har kjæresten min fått masse problemer på grunn av de, store problemer faktisk. Men han sier han elsker meg og ikke vil gi opp. Og jeg elsker han like mye jeg også, og vil virkelig dele resten av mitt liv med han. Har aldri følt noe sånt for en person før! Og det er også et annet problem, nemlig det at han faktisk sa til faren mig og mora mi at han ville gifte seg med meg, men da sa de nei, fordi onklene mine har fått mamma og pappa til å tro at han er en dårlig person, og hos muslimer er det sånn at mamma og pappa bestemmer! Det blir mye bedre vis han bor her, da vet mamma og pappa at vi virkelig vil ha hverandre. Det jeg lurer på er at er ikke det noe jeg kan gjøre får å få kjæresten min hit uten at familien min får vite det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Hei!

 

Du skriver ikke hvilket land du og kjæresten din kommer fra. Dersom dere er fra et land hvor det kreves visum for å komme til Norge, så kan kjæresten din kontakte den norske ambassaden i hjemlandet for å finne ut om det er mulig å få visum. Du finner oversikt over ambassadene på www.norway.info/ Du kan også ringe til Udi sin opplysningstjeneste på tlfnr tlf.: 23 35 16 00 eller sende en e-post til Udi.

 

Dersom det er mulig for kjæresten din å komme til Norge på en eller annen type visum så vil ikke familien din bli informert om dette. Men kanskje det er lurt at du selv snakker med dem om dette? Kanskje vil foreldrene dine bli skuffet over at dere går bak ryggen deres dersom kjæresten din plutselig dukker opp i Norge? Kanskje vil de da ha en enda større grunn til å avvise forholdet deres?

 

I mange minoritetsfamilier er det vanlig at foreldre og også storfamilien er involvert når det gjelder valg av ektefelle for de unge. Som du skriver, så har foreldrene dine sagt nei til kjæresten din. Det kan være fordi de tror han er en dårlig person, men kanskje også har de andre ønsker for deg før du gifter deg, for eksempel med tanke på utdanning? Kanskje tenker foreldrene dine at det er lett å forelske seg når man er ung, og at det er mange andre faktorer som er viktige for at et forhold skal vare? Det kan være lurt å snakke med foreldrene dine om dette før du og kjæresten din tar noen beslutninger.

 

Lykke til!


Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oppholdstillatelse: Bo, studere, jobbe i - eller besøke Norge

Norske flagg (Foto: Colourbox.com)

Du som vil søke om å bo i, studere i, jobbe i - eller besøke Norge trenger statsborgerskap eller utlendingspass.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Asyl og innvandring
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om asyl og innvandring