Hopp til hovedinnholdet

Gutt 18 fra Afganisatan. Fått avslag på asylsøknad, men kan ikke reise tilb

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Jeg er 18 år og kommer i fra Afganistan. Jeg har bodd i Norge i ca 3 år, men har nå fått avslag fra UDI 2 ganger. Men jeg klarer ikke å dra tilbake til Afganistan. Jeg har ingen familie der, og vet ikke hvordan jeg skal klare meg der. I Norge har jeg verken penger eller jobb eller et sted å bo. Jeg bli deprimert og syk av denne situasjonen. Kan dere hjelpe meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Jeg forstår at dette er en svært vanskelig situasjon for deg. Det er beklagelig at det har gått så lang tid før du har fått den endelige vurderingen av din søknad om asyl og opphold her.  Når du har avslag på din søknad om asyl og opphold i Norge betyr at UDI vurderer at du ikke har behov for beskyttelse. Dette innebærer at man ikke ser noen farer for ditt liv dersom du reiser tilbake til Afghanistan. Manglende familie i hjemlandet eller fravær av økonomisk grunnlag gir ikke rett på beskyttelse eller asyl.

 

Å være i Norge uten oppholdstillatelse, uten nettverk og arbeid er ikke et alternativ.

 

Norge har et etablert retur-program for asylsøkere med avslag fra Afghanistan. IOM (International Organization for Migration) i Norge er en organisasjon som bistår personer i din situasjon med både informasjon og støtte til tilbakevending.

 

IOM holder til Storgata 10a, 2. etg. I Oslo. Du kan besøke IOM hverdag man.-fre. Mellom kl.10 og kl.15. Du kan også ringe dem på tlf. 23105320. Jeg anbefraler at du ringer dit.  Jeg tror du kan få svar på noen av dine spørsmål.

 

Lykke til.Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med Kompetanseteamet mot tvangsekteskap

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oppholdstillatelse: Bo, studere, jobbe i - eller besøke Norge

Norske flagg (Foto: Colourbox.com)

Du som vil søke om å bo i, studere i, jobbe i - eller besøke Norge trenger statsborgerskap eller utlendingspass.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Asyl og innvandring
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om asyl og innvandring