Hopp til hovedinnholdet

J 20, er sammen med en asylsøker fra Iran, han har fått avslag.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er ei jente på 20år å har vart sammen med en asylsøker fra mitt hjemmeland.altså iran.han har fått avslag 2 ganger.han får verken opphold eller blir kastet ut av landet.han mottar skattekort å jobber(han har arbeidstilatelse som går ut i 2012). vi elsker hverandre sykt mye å vil danne familie. problemmet er at min far tillater det ikke så lenge han ikke har gyldige papirer om å inngå 'lovelig ekteskap i norge' ! Men han får ingenting fra udi. Å min far tillater mg ikke å gifte mg md ham vis han blir sendt tilbake til iran:( helt seriøst så har både jg å han fått psykiske problemer å slitter md hverdagen:,( vi vet ikke hva vi ska gjøre for å redde forholdet?????? vær såååå snill å hjelp oss:,( jeg risikerte studiet mitt for ham å han risikerte sitt ære for mg:( vær så snill å hjelp oss?????? :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Jeg forstår at du er svært forelsket og dermed vil du gjøre alt godt for din kjæreste, men realiteten er at han ikke har opphold i Norge. Han har fått avslag på sin søknad om asyl og det betyr at han bør reise tilbake til Iran. Hans opphold er midlertidig her. Slik situasjonen er nå kan dere heller ikke gifte dere i Norge, fordi han mangler oppholdstillatelse her.

 

Dersom dere gifter dere i Iran, kan han søke familiegjenforening med deg, men da må du kunne 'forsørge' ham når han kommer til Norge. Da vil jeg si at dersom dere vil beholde deres forhold og vil gjerne dele livet sammen bør dere tenke og planlegge langsiktig. Du bør gjennomføre studiene, få deg jobb og etablere deg. Han bør reise tilbake til Iran, studere eller jobbe for å bli selvhjulpen. Dere kan i så fall gifte dere i Iran hvor muligheten er tilstede. Han kan søke familiegjenforening med deg og komme til Norge når og om dette er innvilget.

 

Han kommer til å få store utfordringer og problemer (uten rettigheter som en borger av dette samfunnet) i Norge på grunn av manglende oppholdstillatelse. Dette er svært belastende og vil ha store konsekvenser for deres forhold.

 

Jeg må innrømme at jeg forstår din fars bekymring for deg i en slik situasjon. Det er viktig at man prater sammen i vanskelige situasjoner og vurderer ulike muligheter for løsninger med hensyn til begrensningene som gjelder.

 

Lykke til! 

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med Kompetanseteamet

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oppholdstillatelse: Bo, studere, jobbe i - eller besøke Norge

Norske flagg (Foto: Colourbox.com)

Du som vil søke om å bo i, studere i, jobbe i - eller besøke Norge trenger statsborgerskap eller utlendingspass.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Asyl og innvandring
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om asyl og innvandring