Hopp til hovedinnholdet

Hvordan får jeg kjæresten min til Norge?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er jente som er født og oppvokst i norge og har far fra Lebanon og eg har kjæreste i Lebanon som eg får møte 2-3 gager i året og eg tror vi kommer til og være sammen for livet for vi er muslimer begge to og når vi er 18 har vi tenkt og forlove oss og eg vil ha han til norge , sånn han kan leve livet her med meg moren min faren min og mine 3 søskend og familien til min mor .Men hvordan kan eg få han til norge ? eg tenker på dette vær dag og griner vær dag , går det an og søke i god tid ? Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

 

Det å få en kjæreste til Norge er ikke å veldig lett. Dersom ham ikke kan få opphold selv så må dere nok være gift og du må tjene en viss sum i året for at dere kan søke om familiegjenforening. Du må være 18 for å gifte deg etter norsk lov. Sjekk reglene på ots@udi.no.

 

Jeg forstår om du ikke synes dette var noe hyggelig svar. Det kan være at det kan være godt for deg å snakke med noen om hvordan du har det. Mange bruker skolehelsetjenesten, helsesøster eller sosiallærer. Det er også mulig å få hjelp på helsestasjonen for ungdom. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Asyl og innvandring
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om asyl og innvandring