Hopp til hovedinnholdet

saksøke faren min?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer på flere ting. Kan jeg saksøke min far for å true moren min og meg og for å krenke oss? Eller for å snakke stygt om oss eller flere ikke sanne faktaer ? Faren min er ganske desperat for tiden for å bli her i Norge fordi mamma ikke vil hjelpe han med papirene hans. Han kom her på familiegjenforening, og da han kom hit til norge oppdaget mamma at han var utro og de har nå separert. Han mener at vi vil deportere han. Han skal nå bruke niesen og nevøen min, som han har egentlIg ikke så mye kontakt med for å bli her, er det mulig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har mulighet til å saksøke faren din for ærekrenkelser. Rent generelt vil jeg imidlertid heller anbefale deg å anmelde dette forholdet til politiet. En rettsak kan være kostnadskrevende og ta tid. Hvis faren din har truet deg og din mor, kan politiet eventuelt være behjelpelig med voldsalarm og ileggelse av besøksforbud for din far (selvfølgelig forutsatt at situasjonen er så alvorlig at dette er aktuelt).

 

Når det gjelder spørsmålet knyttet til eventuell deportering av din far, anbefaler jeg deg å kontakte UDI vedrørende dette. Opplysningstjenesten i UDI har telefonnummer 23 35 16 00. På hjemmesidene til UDI finner du ytterligere kontaktinfo, i tillegg til generell informasjon om regelverket rundt disse sakene: www.udi.no/
 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Asyl og innvandring
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om asyl og innvandring