Hopp til hovedinnholdet

Han fikk avslag på oppholdstillatelse - i fengsel - hvordan få kontakt?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Heisann. Eg har ein kjæreste som fekk endeleg avslag på søknaden sin i januar og blei bedt om å forlate landet, men han skaffa seg falskt pass og prøvde å komme seg til Canada ved å reise med fly fra danmark. Der blei han oppdaga og blei fort setten i fengsel, han ringte meg ei veke etterpå fra fengselet og sa hvordan situasjonen låg an, han sa han skulle bli sendt ut fra fengselet 2.mai 2012. For da hadde han akuratt vert der i 2 mnd. Han sa at han skulle bli sendt til Norge, til UDI eller noko sont. Men problemet er at til slutt slutta han å ringe, eg har ikje hørt fra han på 3 veker, han pleide alltid å ringe ein gang i veka fra fengselet, men det gjorde han ikkje dei 2 siste vekene, og da blei eg selvfølgeleg kjempebekymra.. men no er det 2 dager siden han skulle blitt sendt ut, og det eg lurer på er hvor han blir sendt? til politiet eller til UDI ? Eg er kjempe bekymra siden eg ikkje har hørt fra han på 3 veker, og eg har ikje peiling på kor han er. Er det ein plass eg kan ringe for å få svar på dette? Eg setter stor pris på svar! Hilsen redd kjæreste.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er ikke nødvendigvis så lett å få kontakt med han. Hvis du vet om/ hvem han hadde som advokat her i Norge, så kan du forsøke å ta kontakt med han eller henne.

 

Det kan også være mulig å ta kontakt med enten politiet eller UDI, men de er bundet av taushetsplikt, og det kan derfor være at de ikke vil gi noen opplysninger til deg.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Asyl og innvandring
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om asyl og innvandring