Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg skaffe oppholdstillatelse til kjæresten min?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en 18 år gammel jente, bodd i Norge snart 12 år. jeg går på videregående skole 2 året. for et år siden ble jeg kjent med en utrolig god gutt og nå er vi sammen . har da vært sammen i et år. vi har snakket om bryllup og alt det der. og jeg vet at han er den rette for meg og jeg vil gifte meg med han. men problemet er at han har ikke oppholdstillatelse. Han fikk avslag på søknad for 2 år siden. og dette blir så vanskelig for meg, jeg klarer ikke tenke på noe annet enn det.blir har ikke godt av alt dette her. men jeg elsker han så inderlig. så det jeg lurer på hvordan kan jeg som er 18 år og går på videregående søke om oppholdstillatelse for han? jeg vet at han må dra tilbake til hjemmelandet( vi er fra samme land), men er det sånt at jeg må ha jobb eller hvordan blir det siden jeg går på skole og da blir det vanskelig for meg jobbe samtidig fordi jeg vil gjøre det bra på skolen. Jeg klarer heller ikke vente til jeg blir ferdig med skolen for det er lenge til ca 4 år. håper på svar:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg skal forsøke å svare på spørsmålene dine. Siden jeg ikke vet hvilket land dere kommer fra og hvor gammel kjæresten din er, er det vanskelig for meg å gi deg helt sikre svar. Det at kjæresten din oppholder seg ulovlig i Norge vil kunne medføre at han blir utvist med et innreiseforbud. Dette kan gjøre at han må vente med å søke om en ny oppholdstillatelse i Norge ved familiegjenforening med deg.

 

Det er UDI som behandler søknader om familiegjenforening. Informasjon om dette finner du her. Hva som kreves av deg avhenger av om du er norsk statsborger eller hvilken type oppholdstillatelse du har. Du kan lese om de ulike kravene her.

 

Det er som hovedregel et krav om at den som søker familiegjenforening/forlovedetillatelse søker fra utlandet, det vil si at han ikke er i Norge når han søker.

 

Mer informasjon om familieinnvandring finner du på UDIs faktaark. Du finner informasjon om saksbehandlingtid og hvordan du søker hos UDI .

Du kan ta kontakt med opplysningstjenesten i UDI hvis du har flere spørsmål. Du finner kontaktinformasjon her.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Asyl og innvandring
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om asyl og innvandring