Hopp til hovedinnholdet

regler som gjelder for de som ikke har klart å klartlegge sin identitet?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg var mer enn 17 år da jeg kom til norge og alle som er under 17 år fikk statsborger skap i 2012. Jeg har vært i norge i 14 år nå og min far hadde problemer med identiteten så han ikke fikk statsborgerskap. Fordi udi tror ikke på irakisk dokumenter eller idkort. Jeg lurer på det har kommet noen nye regler som gjelder for de som ikke har klart å klartlegge sin identitet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

ung.no har ingen spesialkunnskap om regelverk knyttet til statsborgerskap, det er Utlendingsdirektoratet som har denne kunnskapen. Jeg anbefaler deg å lese om statsborgerskap på udi.no:(www.udi.no/Sentrale-tema/Statsborgerskap/)

 

Sjekkliste for statsborgerskap finner du også hos UDI: (www.udi.no/Sentrale-tema/Statsborgerskap/Sjekklister-statsborgerskap-1/)

 

Du kan også ringe deres informasjonstjeneste for generelle henvendelser tlf. 23 35 15 00  mellom kl 8-15.45, mandag til fredag.

 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Om statsborgerskap

Norsk pass (colourbox.com)

Et statsborgerskap vil si at du hører hjemme i et land. Når et barn blir født, blir barnet automatisk norsk statsborger hvis moren eller faren er norsk statsborger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Asyl og innvandring
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om asyl og innvandring