Hopp til hovedinnholdet

oppholdstillatelse

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 19 år, som har noen spørsmål Jeg fann meg en kjæreste i Spania og jeg vil ha han til Norge, men da må han sikkert ha oppholdstilatelse, må jeg gifte meg for at han skal få det? Han har sånn moroccan pass Jeg jobbe i Norge, og har penger, men han må gå skole og finn seng jobb, fint om dokker klare å svar på spørsmålet mitt så godt jeg kan Takk :) Hilsen ei jente som vil ha kjæresten sin i Norge :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at kjæresten din er fra Marokko og at du har truffet han i Spania. Du skriver imidlertid ikke om kjæresten din har oppholdstillatelse i Spania.

Dersom kjæresten din ikke har oppholdstillatelse i Spania må han reise tilbake til Marokko og sende søknad om oppholdstillatelse i Norge via norsk utenriksstasjon i Marokko. Det er vanskelig å si noe om hans muligheter for å få oppholdstillatelse i Norge uten å vite mer om han, om hans utdannelse, om hans yrke etc.  

Dersom kjæresten din har oppholdstillatelse i Spania kan det være at han vil ha mulighet til å få en tilsvarende oppholdstillatelse i Norge. Dette kan f.eks. være tilfelle dersom han er høyt utdannet. 

Det er vanskelig for oss å gi deg et klarere og mer uttømmende svar, bl.a. fordi dette forutsetter mer informasjon om deg og kjæresten din.

Jeg foreslår at du kontakter UDI dersom du har flere spørsmål. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Asyl og innvandring
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om asyl og innvandring