Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Jente, 14, er bekymret for venninnen som ikke har det bra hjemme eller på skolen

account_circle

SPØRSMÅL

hei ung.no :/ Jeg har en bestevenninne jeg liker å kalle søstra mi, hun har det ikke særlig bra... Alt begynte i fjor, 2012. Da skulle hun og moren flytte fra der vi bodde. Der hun bor nå blir hun mobbet, hun har 2 av og på venner og 2 venner som hun kan vær med. Resten av de sikkert 20 i klassen blir hun mobbet. Hun er den største i klassen(Jeg sier IKKE at hun er feit) Men hun blir deriblant mobbet for det. Hun har en lillesøster på 11 og en på 5. Desse skriker hele tiden, og er veldig bortskjemte. Bestevenninnen min må deriblant rydde rommene deres for di er slitne...Hun må lage middag til dem osv... Når hun spør moren om å få lov til ting får hun nei, men viss søstrene spør får di et ja. Hun vil nå flytte til faren sin, der vi(jeg og resten av vennene hennes bor) men det er ille der også! Hun HATER faren og stemoren sin. Stemoren kaller henne gutt, feit osv. Faren ignorerer henne. Di er strenge og hun må alltid rett hjem etter skolen, kommer hun 5 minutt for sent får hun husarrest. Hun har bodd der før. Di har også skikkelig rare regler, får bare skylle ned doen 1 gang om dagen, dusje skjelden for å spare vann osv... Jeg vil helst ikke at hun skal bo noen av stedene men jeg vet ikke hvor hun har det værst liksom...Faren har drukke også mye, han har slått henne som full og sånt, men det var lenge siden. Der hun bor nå sliter hun skikkelig med lekser, venner og alt sånt. Di har kjempemasse lekser, hele tiden untatt i feriene. Hun kan heller ikke bo med venninner ifølge barnevernet. Jeg syns dette er vansklig for hun har det ikke bra noen av plassene! Jeg får fysisk vondt for hun skulker skolen svært ofte på grunn av mobbing, psykisk mobbing. Hun ringer meg ofte i friminuttene bare for å ha noen å snakke med, hun er ensom, hun er bare hjemme for de to vennene hun virkelig har bor langt borte. Hun er kjempefin, super personlighet, morsom og jeg syns det er så urettferdig for hun har det slikt, skulle ønske hun kunne bo med meg men det er jo umulig. Jeg vet at faren ikke like meg, han ser stygt på meg osv... Han liker ikke søstra mi heller for den slags skyld. Hva bør hun gjøre? :( PS.Hun har snakket med moren og kontaktlæreren om mobbingen men det hjelper ikke. Hun har sagt ifra sikkert 10 ganger. Og viss du/dere sier at vi/jeg må si ifra til helsesøster har ingen av oss det på skolen annet enn 2 ganger i året.

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer