Hopp til hovedinnholdet

 Jeg er skikkelig lei av all denne kranglingen hjemme og bruker å selvskade meg for å få bort smerten.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er ei jente på 17 år som ikke har det så bra for tiden hjemme. Jeg og mamma passer virkelig ikke sammen, da vi bare krangler hele tiden. Det er litt vanskelig å si det, men ofte føler jeg at jeg ikke har den mammaen som jeg skulle hatt. Hun sier at hun er glad i meg og sånn, men jeg føler ikke at hun viser det nok. Vi krangler, uten å snakke om det etterpå. Vi har ikke hatt en skikkelig samtale siden ungdomskolen, og nå snakker vi bare når vi er nødt til det. Hovudgrunnen til at vi krangler, er fordi jeg har lyst å være ute sammen med venner. Før fikk jeg lov til å drikke for henne, og vi brukte og drikke sammen. Det fungerte en stund til jeg dro på en fest uten å si ifra, og når hun fant det ut ble hun skikkelig sint. Etter det har hun nektet meg å drikke. Jeg prøver å få til avtaler med henne, men hun nekter. Hun sier at hun skal holde meg inne til jeg er 18. Pappa har ikke noe han skulle "sagt", for det er kun mamma som bestemmer. Jeg er skikkelig lei av all denne kranglingen og bruker å selvskade meg for å få bort smerten. Selvskading har jeg drevet på med siden ungdomsskolen da jeg og mamma skle fra hverandre. Ungdomsskolen var en vanskelig periode. Jeg skulket, selvskadet og hadde det virkelig ikke bra. Læreren merket dette veldig godt, og ringte hjem, noe som gjorde situasjonen mye verre. Jeg har gått til psykolog, men jeg føler ikke at det hjelper. Jeg føler ikke at jeg greier å åpne meg til voksne personer etter alt som har skjedd mellom meg og mamma, og læreren min. Jeg føler at alle jeg har prøvd å kontakte av voksne personer, kun har gjort at jeg har sluttet å stole på dem. Nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre lenger, jeg føler alt bare raser sammen. Jeg har såklart mange gode venner som støtter meg, men jeg vil ikke være en byrde, og mase på dem. Jeg tror ikke det har gått en eneste uke uten at jeg har grått om kvelden. Mamma og pappa vet ikke om selvskadingen, da jeg har vært flink å skjule dette. Jeg har åpnet meg en gang til dem, og det var på ungdomsskulen, og etter at de reagerte så mye på at jeg ikke hadde det bra, så har jeg sluttet å snakke med dem. Det jeg egentlig lurer på, er hvordan det er å gå på barnehjem? Hvordan er det med innetider? Når jeg er 17,5 år, hvordan hadde det vært om jeg havnet på barnehjem? Det er virkelig så ille at jeg har vurdert å blande inn barnevern, men jeg er bare så utrolig redd. Mamma og pappa kommer til å KLIKKE, og bli kjempesinte, og kanskje jeg bare forverrer saken? men er dette omsorgsvikt? er det noe galt med meg kanskje? Alle vennene mine synes mamma er fullstendig gal. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre lenger, jeg trenger egentlig hjelp.

SVAR

Besvart 10.09.2013 15:07:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
account_circle