Hopp til hovedinnholdet

Vil bo hos læreren min

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Eg har det helt jæ**** hjemme og ønsker å komme meg vekk fra mamma. Eg vil bo hos en lærer på skolen. Ho er hyggelig og eg ho liker meg også. Ho har meg 5 timer i uken og er Norsk- og Rlelærar. Ho bor sånn 4 minutters gåtut unna meg og eg vil gjerne komme litt næremere henne når det gjelder kontakt. Eg har så lyst å bo hos ho, det e ingenting eg heller har lyst til en det. men er livredd for å bli avist. Det e min største frykt. Eg slutter på skolen om 5 mnd og eg vil få dette til, eg gir meg ikkje før det skjer. Det er mangen i klassen som har lagt merke til dette, for eg snakker om ho 24/7 og eg nevner navnet hennes hele tiden. Håper dåke kan hjelpe meg!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til ung.no
Du forteller at du har det vanskelig hjemme og vil ikke bo sammen med moren din mer. Du har også  et ønske om hvor du vil bo. Slik du forteller er du blitt veldig glad i læreren din, og at du ønsker å bo hos henne.
Fordi du er under 18 år så er det foreldrene dine som har ansvaret for deg. Du snakker om mamma, har du en pappa som du har kontakt og evt. samvær med? Kunne du snakke med han om den vanskelige situasjonen din? 
Det hender at foreldre og barn kan være uenig og ser ikke andre løsninger på problemet enn å flytte fra hverandre. Det er hjelp å få til å løse konfliktene slik at dere kan bo sammen. Foreldrene dine kan ta kontakt med et familievernkontor. Der  har  de mye kunnskap og kan gi god hjelp i en slike situasjoner  du og morenn din er i. De kan hjelpe dere som familie til å snakke og være sammen på en ny og god måte.
Du kan også snakke med helsesøster eller sosiallærer på skolen. Fortell dem om situasjonen din og få de til å vurdere hvordan de best mulig kan hjelpe deg. De kan også ta kontakt med barneverntjenesten viss de mener at det er mange bekymringer i livet ditt som du trenger hjelp til å løse. Du kan også ta kontakt med barnevernet selv på telefon eller mail.
Jeg ønsker deg alt godt videre.

Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern