Hopp til hovedinnholdet

Orker ikke bo hjemme lenger

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg orker ikke bo hjemme mer og vil heller bo for meg selv. Er det noen muligheter for meg? Har de små leiligheter/rom for ungdommer som ikke orker bo hjemme i Bergen området? Grunnen er pga. jeg kommer ikke overens med moren min og vi krangler ofte, hun sliter med sitt og samme gjør jeg og vi fungerer bare ikke sammen. Hun har alkohol problemer, men prøver og skjule de, men jeg vet om det og sier ofte det til hun og da begynner kranglingen...

SVAR

Besvart 30.01.2015 13:38:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Mye alkohol og rus hjemme?

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

 

Les mer
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
account_circle