Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine vil gifte meg bort nå som jeg er 16 år

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Foreldrene mine har lyst til å gifte meg bort nå som jeg er 16 år, med en som er 17 år. Gutten har heller ikke lyst til det, men han sier bare greit for å holde ære og stolthet for familien sin. Jeg har bare fått en uke på meg om å bestemme at jeg vil gifte meg med han eller ikke. Om jeg nekter til å gifte meg med han gutten, kan det skje mye, jeg kan bli sendt til hjemlandet mitt og bli voldtatt der av min egen familie. Og det blir imot min vilje, jeg liker gutten, men jeg er ikke helt klar til dette enda som 16 år. I hjemlandet mitt skjer det mye sånt, de fleste jentene blir drept av sin egen familie, vis dem nekter til å gifte seg med noen familien velger for døtrene sine. Jeg er kjempe redd for at noe sånt kan skje med meg også. Hva bør jeg gjøre? Takk Hilsen En jente på 16 år

SVAR

Besvart 10.02.2015 10:44:41
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er tvangsekteskap?

Tvangsekteskap er når du ikke kan velge selv hvem du vil gifte deg med, om du vil være ugift eller utsettes for psykisk press og trusler om å gifte deg.

 

Les mer
attach_file

Har du blitt truet eller tvunget til å gifte deg?

Tvangsekteskap er forbudt i Norge. Hvis du ikke ønsker å gifte deg og opplever at du ikke kan nekte, er det snakk om tvangsekteskap.

 

Les mer
account_circle