Hopp til hovedinnholdet

bor i fosterhjem, hva skjer med meg dersom mamma dør før jeg fyller 18 år?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på 16(snart 17) år. Jeg har bodd i fosterhjem siden jeg var under 1 år gammel. Min mor har kreft og det er kanskje ikke lenge igjen før vi mister henne. Pappa sliter litt med øl drikking i helgene og feriene. Han blir som oftest full, men han gjør aldri noe galt. Grunnen til dette er fordi han sliter med mamma. Men hva skjer med meg dersom mamma dør før jeg fyller 18 år? Blir jeg flyttet til et annet hjem eller får jeg bli her hvor jeg bor?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det var trist og høre om mammaen din. Slik du beskriver det har du vært i fosterhjemmet siden du var 1 år. Jeg tenker at det er helt naturlig og en selvfølge at du skal fortsette og bo der du bor nå. Dersom du bor i fosterhjem er det barneverntjenesten som har omsorgen for deg.

Dersom du tenker mye på dette bør du snakke med fosterforeldrene dine, din saksbehandler i barnevernet eller for eksempel din tilsynsfører, de kan også gi deg informasjon.

Dersom du har flere spørsmål er det bare å ta kontakt igjen. Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge 116 111.

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Fosterhjem

Jente med bamse (colourbox.com)

Det er omtrent 8000 barn og unge som bor i fosterhjem i Norge, og omtrent halvparten er mellom 13 og 18 år. Det er mange grunner til at barn bor i fosterhjem, men felles er det at deres egne foreldre ikke kan ta seg av dem i en kortere eller lengre periode.

Les mer

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern