Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om det går ann å sende en bekymringsmelding til barnevernet uten å ha fødselsnummeret på meldingen,

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har to spørsmål. Jeg lurer på om det går ann å sende en bekymringsmelding til barnevernet uten å ha fødselsnummeret på meldingen, og om det går ann å sende bekymringsmeldingen via epost/nettet? For du skjønner. Hvis folk merker at jeg leter etter fødselsnummeret kan de bli mistenksomme, og tror at jeg skal gjøre noe med det. Misbruke det eller noe. Og kommer jeg langt med meldingen dersom jeg vet noe om stefaren til barna/faren? . Hvis jeg foreksempel forteller noe om hans barndom eller noe? Jeg vet litt. Blant annet at han har et grusomt sinne. Han går til psykolog, men for meg så fungerer det ikke noe særlig..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du tar kontakt med Ung. no!

Det går fint an å sende bekymringsmelding til barnevernet uten at du har hele fødselsnummeret. Du skriver bare inn navn på personen du er bekymret for og adressen personen bor på. Bekymringsmeldingen må inneholde det som gjør at du er bekymret for omsorgssituasjonen barnet har. Du kan beskrive sinnet som du skriver at han har. Du kan også skrive hva det er i barndommen hans som gjør at du er bekymret for hans rolle som omsorgsperson. Sjekk kommunenes hjemmeside om det kan sendes bekymringsmelding pr. mail. Det gjør det i mange kommuner. Du kan også ringe til kommunen på dagtid å få vite hva mailadressen til barneverntjenesten er.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern