Hopp til hovedinnholdet

Har blitt utsatt for vold, men ville ikke fortelle det.

Jente 15 år
 

Spørsmål

I løpet av det siste halvåret har jeg vert i møter med barnevernet.Det starta fordi skolen sendte en bekymringsmelding fordi jeg ikke ville fortelle hvorfor jeg alltid har blåmerker.Etter å ha vært eksta redd for å dra hjem,og flere møter med barnevernet,fikk jeg bortforklart alt og henlagt saken.Jeg løy.Sa at det var meg selv.Noen av merkene er på steder det er umulig at jeg har laget så kraftige skader selv,men de trodd meg.Heldigvis men desverre.Jeg har snakket med en lærer.H*n har skjønt at det jeg sa umulig kan ha vært sant,og utifra noen samtaler,er jeg ganske sikker på at h*n vet hva som skjer,og hvordan jeg har det hjemme.At jeg utsettes for vold.Likevel klarte jeg aldri å svare ja da jeg fikk de spørsmålene.Nå er jeg ferdig på ungdomsskolen.Jeg angrer på at jeg ikke klarte å fortelle mer.Jeg var redd,men jeg innser at jeg er enda reddere nå.Blir det rart å kontakte h*n nå?Klarer ikke stole på noen andre,og vil egentli ha slutt på dette.Fortest mulig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

Du har tatt kontakt med Ung.no hvor du forteller at du har vært utsatt for vold. Du forteller at du har også har vært i kontakt med barnevernet det siste halve året med bakgrunn i blåmerkene du har hatt på kroppen.

Jeg forstår godt at du synes det var vanskelig å fortelle om hvor blåmerkene kom fra til barnevernet. Det er et vanskelig tema og spesielt for barn er det vanskelig å skulle fortelle at det er noen i din nærmeste familie som har utsatt deg for slike ting. Selv om barnevernet er ute av bildet nå er det ingenting i veien for at du kan ta kontakt med dem på ny. Du kan be om et møte med en saksbehandler på ditt lokale barnevern og fortelle dem hvordan ting egentlig var, og hvorfor du valgte å ikke fortelle dem sannheten. De vil helst sikkert forstå deg og prøve å hjelpe deg, men da er det viktig at du tar første steg. Synes du det er vanskelig å gjøre dette alene kan du jo ta kontakt med ungdomsskolelæreren din igjen. Han ville sikkert bli glad for å kunne hjelpe deg, selv om du er ferdig med grunnskolen. Du kan også kontakte Alarmtelefonen for barn og unge gratis på 116111, og snakke med profesjonelle folk der. De kan gi deg gode råd om hva du kan gjøre videre.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern