Hopp til hovedinnholdet

Jeg har prøvd Ritalin, bruker hasj et par ganger i måneden, nasker alkohol og er nå redd for at dette vil øke i omfang. Kan jeg få flytte på institusjon for å få hjelp for rusproblemene? Mor tar ikke hensyn til at jeg er psykisk syk.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Kan jeg få flytte til institusjon for hjelp av rusproblemer (har kun prøvd ritalin og bruker kun hasj et par ganger i mnd - men er redd jeg vil ty til andre rusmidler om jeg ikke slutter), alkoholproblemer, sinneproblemer og mild kriminalitet (nasking av alkohol)? Er veldig lett å få tilgang til ting når jeg bor hjemme, i tillegg til at jeg ikke synes min mor tar hensyn til at jeg er psykisk syk. Er klar over at jeg mest sannsynligvis bare høres ut som en syteunge som er lei av familien, og ønsker gjerne å bli tatt på alvor. Vet at å flytte ut kanskje ikke er den rette løsningen, men jeg tror det kan kunne hjelpe, selv om det kun er midlertidig.

SVAR

Besvart 15.02.2016 20:58:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Spørsmål eller bekymringer om rus?

Er du nysgjerrig på ulike rusmidler? Vil du bli rusfri? Eller har noen i familien din et rusproblem? Da er det hjelp å få.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Vil du slutte med hasj eller marihuana?

Det kan være vanskelig å slutte med hasj, men hvis du forbereder deg godt har du gode sjanser for å få det til. Her får du råd om hvordan.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Frem til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle